Sulo-muutti agilitykisoissa

Ja taas on tehnyt Birchrock’s kasvatti historiaa!!🙂 Norjan Bergenissä asuva kasvattimme 1 vuosi ja 8 kk ikäinen Sulo, eli Birchrock’s Four Strong Winds on osallistunut epäviralliseen agilitykilpailuun emäntänsä Inari Kursulan kanssa!!🙂 Lisään tähän alle kuvia kisoista. Myös perheen 13-vuotias Onni poika harrastaa Sulon kanssa muun muassa agilityä. Monet alaskanmalamuutin omistajat ajattelevat, että niiden koulutus on liiankin haastavaa tottelevaisuutta vaativiin lajeihin, mutta Sulon rahkeet ovat kyllä riittäneet moneen!🙂 Esimerkiksi Kickbike-lenkeille omistajansa kanssa tai suuremmassa vetoharrastajien porukassa, agilityyn, tottelevaisuuskoulutukseen, näyttelyharjoituksiin ja näyttelyihin, jälkitreeneihin, nosework-harjoituksiin ja pitkille vaelluksille. 🙂Alaskanmalamuutillehan on tärkeintä, todennäköisesti ruoan lisäksi, vain se, että energioita puretaan YHDESSÄ omien rakkaiden ihmisten ja koirakavereiden kanssa !! Ne kun ovat niin ihmisiin ja omaan laumaansa kiintyviä. Ihan puhetta vailla!🙂 Suloa voi muuten seurata Instagrammissa SULOMUUTTI nimellä.❣️ Tässä alla Inarin kertomana ja Onnin kuvaamana Sulon ensimmäiset agilitykisat:

Sulo kävi tänään ensimmäisessä epävirallisessa agilitykilpailussaan. Siellä mentiin (toisin kuin virallisissa kilpailuissa) sama rata kahdesti. Sulo teki virheettömän suorituksen molemmilla kerroilla. Ekalla kierroksella aikaa tuhraantui, kun ensin joku oli jättänyt lelunsa ensimmäisen esteen taakse, ja Sulon piti käydä vähän leikkimässä sillä. Ja sitten putket oudossa paikassa vähän arveluttivat Suloa, ja meni niihin tosi hitaasti. Mutta siis loistosuoritus! Ensimmäisellä kierroksella oltiin kolmansia hitaasta ajasta huolimatta, koska melkein kaikki muut tekivät niin paljon virheitä, että saivat hylätyn. Toisella kierroksella Sulon aika oli paljon parempi, mutta moni muukin teki virheettömän radan, ja bordercollieiden kanssa on vaikea malamuutin kilpailla nopeudessa. 😅Sijoitus viides!!
Onni filmasi meidän suoritukset. Valitettavasti siellä oli jo aika pimeä, varsinkin toisella kierroksella, mutta kyllä kuvista jotain näkee. 🙂Niin, ja tämä oli meille eka kerta ikinä ulkokentällä. Ollaan siis treenattu vain suljetussa hallissa, jossa yleisö sun muut on aitojen takana. Jännitti vähän, että miten Sulo jaksaa keskittyä, mutta tosi hienosti. Vain se lelu hetken hämäsi. 😆Tuosta yhdestä kuvasta näette, kun Sulo jäi tunnelin eteen miettimään ja kyselemään, että tuonneko oikeasti pitää mennä… 🤣
Eikä kyllä ihme, kun tunnelin halkaisija on 60 cm, ja Sulo on kuitenkin kai yli 70 cm korkea… 😅
Omassa hallissa Sulo aina menee niihin ihan empimättä ja tänään tuollakin toisella kierroksella, mutta uudessa paikassa vähän arvelutti, että mitäköhän siellä putkessa oikein on.

Sulo lähdössä agilityradalle
Sulo lähdössä agilityradalle

Jätä kommentti