Birchrock’s O-pentue on syntynyt 28.2. yöllä

Huh huh! Nyt aletaan pikkuhiljaa toipua täällä kotikennelissä… Haikun ja Aslakin ensimmäinen pentu syntyi klo 00.37 maanantain ja tiistain välisenä yönä!! 64 vrk astutuksesta . Ensimmäinen oli mustavalkoinen poika💗 Sitten harmaavalkoinen poika ja tyttö. Ja vielä kaksi mustavalkoista poikaa. Haiku rauhoittui noin klo 5 nukkumaan . Minä ja kullanarvoinen avustaja Eerika nukuimme myös pari tuntia. Sitten Haiku pääsi käymään ulkona pissalla ja minä vaihdoin pentulaatikkoon puhtaat aluset.

☺️Ensimmäinen pentu syntyi tosiaan tänään 28.2. klo 0.37 kovan työn takaa. ❤️ Haikun lämmöt pysyivät matalalla noin 37 asteessa ainakin sunnuntai-illasta alkaen. Avautumisvaihe alkoi sunnuntaiaamuna noin klo 7.30, ja kesti kaikenkaikkiaan 41 tuntia!! Haikun lämpö nousi 38:aan vasta maanantaina illalla noin klo 20.30. Sen jälkeen kesti siis vielä neljä tuntia, ennen ensimmäisen pennun syntymää. Oli kyllä raskain synnytys mitä olen kokenut! Onneksi Haikun omistaja, Eerika halusi olla synnytyksessä mukana. ( Matilla tietenkin tiistaina työpäivä, niin annettiin hänen nukkua ) 💗41 tuntia avautumisaika! Haiku oksenteli useita kertoja ja vaikutti hyvin kipeältä kolmen ensimmäisen pennun ajan. Kaksi viimeisintä syntyivät sitten lähes ” itsestään”. Noin klo 19.30 oltiin jo eläinlääkärin kanssa yhteyksissä puhelimitse. Varmuuden vuoksi! Onneksi häntä ei tarvittu sittenkuitenkaan sen enempää. 😇 Ensimmäinen pentu painoi 511 grammaa, toinen pentu jopa 620 grammaa! Kaikki muutkin pennut yli 500 grammaa…

Lopputulos siis viisi pentua. Ultrassa nähtiin kuusi pentua 28 vrk kuluttua astutuksesta, mutta jonnekin on se yksi pentu kadonnut. Tälläkään kertaa ei syntynyt yhtään punavalkoista pentua, mutta olemme hyvin onnellisia kaikista näistä terhakkaista viidestä pennusta. Ja siitä, että Haiku ja pennut voivat hyvin! Pentulaatikosta kuuluu lähinnä vain tuhinaa! Nyt voidaan rauhoittua pariksi viikoksi. Kunnes nämä pienet malamuutin alut lähtevät liikkeelle. Kaikille pennuille on löytynyt jo hyvissä ajoin myös hyvät kodit, joten sekin huoli on poissa.

Urakka ohitse ja Haiku syö pentulaatikossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: