Nuori alaskanmalamuutti uros etsii uutta kotia

eska

Kasvattimme Birchrock’s Adroit Boy , Eska, etsii uutta kotia. http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI16767%2F15&R=243

Eska asuu Rovaniemellä vanhemman malamuuttiuroksen kanssa samassa taloudessa, mutta kuluneen syksyn aikana niiden välillä on ollut muutamia yhteenottoja. Eska on perinyt vahvat vetogeenit isältään Familta ( Hauenkuonon Famolas Fievru )  Omistaja Ninan kertomana tilanne alla. Yhteydenotot p. 0505292202 / Nina  tai p. 0407029906 / Matti tai p. 0440778761 / Heli

”Tämä joulu on ollut aivan ihanaa aikaa, mutta toisaalta erittäin vaikeaa. Joulun alla on täytynyt tehdä yksi raskas päätös, nimittäin on ollut pakko myöntää itselleen, että Eskan on aika etsiä itselleen uusi rakastava koti jossa siitä saadaan kaikki potentiaali esiin.

Eihän sen ihan näin pitänyt mennä, mutta kohta parivuotta sitten tiesin että riski on olemassa kun talouteen ottaa pienellä ikäerolla toisen nuoren uroksen kaveriksi uros pennun.

Pitkään kaikki on sujunut hyvin ja Yoki ottanut Eskan vastaan paljon paremmin kuin ikinä saatoin odottaa. On oksennettu omat ruuat pennulle kun toinen on vähän lipsuttanut huulista ruokailun jälkeen.
Joka aamu samaiset korvan pesut tähänkin päivään asti vaikka toinen murrosikäinen jo sanookin välillä vastaan.

Muutama kähinä ruuan päältä tullut ja se nyt oli odotettavissa jossain vaiheessa.

Nyt on kuitenkin arki mennyt jo pitkän aikaan hyvin vaikeasti, niin että kaikkia omia tekemisiä on pitänyt miettiä. Jos teen nyt näin, tuleeko siitä tappelu, jos toimin nuin niin synnyttääkö se uuden riidan koirien välille.

Yhteen on otettu jo muutaman kerran vähän pahemmin, osasyynä varmasti se kun on rajallinen tila ja kaksi nuorta urosta, ja koirilla epävarmuus omasta asemasta laumassa.

Toista pentua miettiessäni tiesin, että haluan energisen ja itsevarman pennun ja sen sainkin. Ajan kanssa sitä vain on alkanut ymmärtämään, että se energia joka laumassa on ei ole oikeaa Eskalle.

Eska tarvitsee kodin jossa on todella tarkat rajat, rakkautta, itsevarma ihminen sekä enemmän omaa tilaa, paljon enemmän aktiviteettia ja liikuntaa.

Mitä nyt Eskan luonteeseen ja hermotakenteeseen tulee niin kaikin puolin tervepäinen ja varma koira. Ihmisiä kohtaan erittäin avoin ja koirapuistossakin tulee kaikkien karvakorvien kanssa toimeen, ainakin tähän asti tullut.

Vetohommissa kuin mikäkin höyryjuna, 100% painetaan eteenpäin, mutta siinä samassa aina ajoittain unohtuu korvat ja ohjeiden kuunteleminen.

Kaikessa halutaan olla mukana ja vastalauseita sanotaan välillä kovaankin ääneen.” ( Nina Sunnari )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: